Originální recept na nedělní oběd :-D

14. srpna 2007 v 11:58 |  ~ F:ltrárna ~
Kuře alá bažant:
Kuře(nebo bažant),slanina,máslo,cibule,sůl,koření "divočina",grilovací koření nebo koření na kuře,slepičí bujón,hladká mouka
Vezmeme kuře(nebo bažanta),které vypadá co nejvíc jako bažant(nebo kuře).Kuřeti(nebo bažantovi) provedeme očistu,osolíme ho a okořeníme.Do toho otvoru,co má kuře(nebo bažant) uprostřed,vložíme pokrájenou cibuli a naproužkovanou slaninu.Zbytek slaniny si v pekáčku vyškvaříme.Na vyškvařenou slaninu kuře(nebo bažanta) s citem položíme,podlijeme trochou bujónu a dáme do trouby,aby mu nebyla zima.Pečeme dozlatova,občas potíráme máslem,podléváme a obracíme.Když je kuře(nebo bažant) hotové,tak ho vyndáme a naporcujeme.To,co v pekáči zbylo,vysmahnem na tuk,zaprášíme moukou a osmahneme.Zalijeme vodou a povaříme.Hotovou šťávou polijeme porce kuřete(nebo bažanta) a podáváme s vařeným bramborem,obložené čerstvou zeleninou.Dobře se nabaštíme a doufáme,že ten použitý pekáček za nás někdo umyje.
Neuhádli byste,kde jsem tohle ukořistila- - -u veterináře! :D
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.